Suityourself


Als trotse bezitter van een heren of dames maatpak die je helemaal zelf hebt ontworpen wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Nu gaat een maatpak al kwalitatief langer mee dan een confectiepak en als je onderstaande richtlijnen volgt kun je er jaren plezier van hebben.

  • We doen het allemaal: even snel je colbertje over de leuning van je stoel of aan de kapstok hangen. Helaas is dit niet bevorderend voor de schouders. Gebruik de door ons ontvangen kledinghanger die de schouders goed opvult zodat ze hun vorm behouden.
  • Hang de pantalon verticaal te rusten op de ingestreken vouwlijn over de broeklat van de kledinghanger of in een broekklem.
  • Breng je maatpak niet te vaak naar de stomerij. De chemicaliën die tijdens dit proces worden gebruikt beschadigen op den duur de stof en vervagen de kleur. Onfrisse geurtjes en kleine kreukels verwijder je door het pak in de badkamer te stomen tijdens het nemen van een hete douche.
  • Hardnekkige kreukels in je pak verwijder je met een stoomstrijkijzer. Heb je deze niet dan kan je het voorzichtig strijken. Let op: het ijzer mag niet in direct contact komen met de stof want dan gaat deze glimmen. Leg er altijd een doek tussen.
  • Borstel je pak voor het weghangen af met een kledingborstel om vuil en pluisjes te verwijderen. Voor een kleine vlek door bijvoorbeeld modder of zand wil een tandenborstel ook nog eens werken. Het is belangrijk om hierbij voorzichtig met de richting van de kleine haartjes mee te borstelen. Geef hem tijdens het hangen voldoende ruimte om te luchten en het kreuken tegen te gaan.  Als je hem voor langere tijd opbergt, doe dit dan in een hoes.
  • Een vlek op je pak? Dep deze dan droog en ga zeker niet wrijven. Breng hem daarna direct naar een stomerij. 
     

Suityourself maatpakken voor dames en heren