In het vervolgdeel van deze blog gaan we verder met drie nieuwe werk gerelateerde situaties waar het soms lastig kan zijn om goede kleding voor uit te kiezen.

Presentatie
Tijdens een presentatie is het belangrijk dat de kleding niet afleid van de presentatie zelf. Felle kleuren of grote accessoires zijn hierbij dus uit den boze. Een mantelpak of broekpak op maat in een rustige kleur komt professioneel over. Tijdens de presentatie ben je aan het bewegen en lopen, je schoenen moeten daarom passend zijn en lekker lopen. Omdat je voor een (grote) groep mensen staat is het bij een presentatie extra belangrijk om je prettig te voelen in je kleding, zodat je dit ook uitstraalt.

Meeting met klanten
Bij een meeting met klanten geldt hetzelfde als bij een sollicitatie, het is belangrijk om er achter te komen wat de dresscode van het bedrijf is, pas je kleding daarop aan. Zorg er wel altijd voor dat je een colbert aan hebt. Vindt je een rok niet mooi of de lengte lastig te bepalen? Ga dan voor een maatpak, met een goed gesneden pantalon.

Kantoor
Kleding mag best met de tijd mee gaan. Kijk om je heen wat collega’s dragen en bedenk wat je zelf leuk vind. Kies voor een mantelpak of pantalon met colbert met speciaal dessin. Of combineer een nette broek met je eigen colbert of sportieve schoenen. Ga voor stijlen en kleuren die goed bij je figuur passen.